Kurs EC2 wrócił na poziom 2,6 zł. Dokładnie tak jak zapowiadałem to kilkukrotnie w poprzednich komentarzach :-) Nie pomógł skup akcji przez członka zarządu, nie pomogły komentarze naganiaczy "Do końca roku 6 zł będzie". Tak jak pisałem a jestem na tym forum od 2016 roku kurs spadnie z 4 zł na 2,6 zł a wolumen zmniejszy się do kilku tyś na dzień. Niestety taki stan rzeczy pozostanie tu do najbliższego raportu kwartalnego.
Dobra wiadomość to ta że 2,6 zł to uczciwa i rzetelna wycena Spółki. EC2 jedyne co to generuje to stałe kwartalne zyski w wysokości 500 tyś zł na e-receptcie. Zarząd Spółki o nic więcej nie dba a już na pewno nie dba o interesy inwestorów indywidualnych bo po co skoro wystarczy mu leżeć na pieniądzach płynących regularnie co kwartał z Ministerstwa Zdrowia :-)
Inercja zarządu EC2 jest druzgocąca, jeden kontrakt "w dodatku na podwykonawstwo" jest zawierany raz na cztery lata!!!
Komfort i wygoda czerpania stałych zysków z budżetówki jest bezpośrednią przyczyną niskiej płynność na kursie tej Spółki.