Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,28 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Hyperion, Lart, MNI to jedna klika !

Przeczytałem dwa razy i nie rozumiem. Bełkot. Nikt cie nie zmuszał do 'inwestycji' w bankruta, nie masz prawa mieć do nikogo pretensji, chyba że jesteś wierzycielem spółki, to zgłoś swoja wierzytelność w postępowaniu upadłościowym, licząc na jakieś ochłapy ze sprzedaży światłowodu - jako wierzyciel VII kategorii. W mojej ocenie nie jest źle, bo spółka ma co sprzedać, chociaż rzeczywiście zależności miedzy tymi trzema podmiotami mogą sprawić, że światłowód pójdzie za przysłowiową złotówkę. Nie jest też żadna tajemnicą, że prezesem spółki jest słup, ale chyba nie miałes co do tego wątpliwości. Praktycznie każda spółka na NC funkcjonuje na tej zasadzie i inwestowanie w nie jest praktycznie hazardem. Myślę, że czekają nas bardzo ciekawe 3 miesiące, a czy zakończą sie zyskiem, czy też gigantyczna stratą, to sie okaże. Jak dla mnie nie ma tu żadnego przypadku, kilka miesięcy temu powstał dokładny scenariusz, który teraz jest systematycznie realizowany i ktos sporo na tym zarobi. I zeby było smieszniej, jest to działanie w pełni legalne, choc z perspektywy akcjonariuszy nie musi wcale tak wyglądać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2017-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.