Przeczytałem dwa razy i nie rozumiem. Bełkot. Nikt cie nie zmuszał do 'inwestycji' w bankruta, nie masz prawa mieć do nikogo pretensji, chyba że jesteś wierzycielem spółki, to zgłoś swoja wierzytelność w postępowaniu upadłościowym, licząc na jakieś ochłapy ze sprzedaży światłowodu - jako wierzyciel VII kategorii. W mojej ocenie nie jest źle, bo spółka ma co sprzedać, chociaż rzeczywiście zależności miedzy tymi trzema podmiotami mogą sprawić, że światłowód pójdzie za przysłowiową złotówkę. Nie jest też żadna tajemnicą, że prezesem spółki jest słup, ale chyba nie miałes co do tego wątpliwości. Praktycznie każda spółka na NC funkcjonuje na tej zasadzie i inwestowanie w nie jest praktycznie hazardem. Myślę, że czekają nas bardzo ciekawe 3 miesiące, a czy zakończą sie zyskiem, czy też gigantyczna stratą, to sie okaże. Jak dla mnie nie ma tu żadnego przypadku, kilka miesięcy temu powstał dokładny scenariusz, który teraz jest systematycznie realizowany i ktos sporo na tym zarobi. I zeby było smieszniej, jest to działanie w pełni legalne, choc z perspektywy akcjonariuszy nie musi wcale tak wyglądać.