Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,18 zł , zmiana od tamtej pory: -72,22%

Re: https://www.biznesradar.pl/wiadomosci/MTS

Dnia 2017-09-30 o godz. 20:03 ~Fanelus napisał(a):
> Ale czy wszyscy ludzie zaraz robią stratę podatkową???
> > Nie przesadzaj
> > Ci co się przestraszyli to uciekli
> > Ja nie uciekłem nawet mam nowe akcje
> > Tak jak wcześniej pisałem albo szampan albo tanie winko
> > To jest właśnie GIEŁDA
> > raz na wozie raz pod wozem :-)

Zakładam że inwestorzy są racjonalni. Większość z nich kupiła akcje duuuuuzo wyżej. Teraz, gdy kosztują kilkanaście groszy mogą je sprzedać i natychmiast odkupić po tej samej cenie. Tracą na tym bardzo niewiele bo prowizję. Natomiast bardzo zyskują bo nie zapłacą podatku giełdowego z zysku z innych spółek lub zapłacą mniej, ewentualnie ta strata przejdzie na następne lata.
Tak że zysk jest oczywisty. Jak przeanalizujesz wykresy pod koniec roku różnych spółek to sam to zauważysz

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MTRANS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.