Forum Giełda +Dodaj wątek
Ostatni dostępny kurs:  11,61 zł
Konfabulujesz, jakie masz te eski?, bo jeśli na FCPSM26 to LOP wynosi 13 tyś.
Zakładając Twój zysk około 2 mln. to musisz mieć cały LOP. 13 tyś odpowiada 1,3 mln akcji i wówczas spadek o 1,6 zł generuje ponad 2mln. zł
Czy możesz mieć taką pozycję? Jestem w 99,99% pewny że NIE.
Następna sprawa cena ... piszesz o średniej 11,80. To totalna bzdura, bo kiedy mogłeś uzyskać taką średnią?
LOP rósł od kilkuset szt. do 13 tys. grubo poniżej 11,80 to niby jak Ty masz taką średnią?
I na koniec takie pytanie?
Zakładając hipotetycznie, że masz powiedzmy tysiące esek. To jak je zamkniesz?
Musisz je odkupić, albo czekać do czerwca na rozliczenie. Kto Ci sprzeda nowe eski na samym dołku i taką ilość?

Sam operuje na pochodnych - 50 szt. co odpowiada 5 tys akcji i na mój nos to grubas zamykał marcowe zyskowne eski i otwierał elki na serii czerwcowej.
Ja stoję po długiej stronie i liczę na wzrost, Ty piszesz o potężnej pozycji krótkiej ( geopolityka jest po Twojej stronie) sprawdzimy za miesiąc czy zarobiłeś hipotetycznie miliony.

Wesołych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CYFRPLSAT 1,80% 11,61 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.