Na pewno jest szansa na dalsza poprawe rentownosci - calkiem ladnie rozbujali swoj pierwszy (stary) profil allegro w tym kwartale, gdzie wyprzedaja koncowki serii i akcesoria. Dodatkowo zaczal dzialac oficjalny sklep ktory tez zaczal zdobywac popularnosc. Czy pozbijaja w koncu czesc kosztow... wydaje mi sie ze tak, nie pchali sie na sile na IFA, nie bylo rozbuchanych kampanii reklamowych, czy potrzeby rozwoju stron, baz danych - te koszty byly w poprzednich kwartalach. Z moich obserwacji nowe linie produktowe bardzo dobrze sie przyjely (jedynie slabiej tylko axe 3g, ale wydaje mi sie, ze firma wprowadzila docelowo ten model do innej ceny i innej formy dystrybucji w grudniu :) ). W czesto pomijanych akcesoriach tez jest bardzo ciekawie (wydaje mi sie ze sporo dobrze przyjetych produktow doszlo w q3). Huawei i Lumie tez schodza przez TFO w ladnych ilosciach.Zakladam, ze oprocz infinity II puszcza jeszcze na polki jesienia Lune II, ale to tylko moje przypuszczenia... .
Inne buty to podejscie spolki do inwestora, tak zle dawno nie bylo. Zero informacji, zrobili sobie nowa strone IR, gdzie pisza o monopodach i malo istotnych rzeczach. Wydaje mi sie to celowe, zeby znajomi krolika zdazyli tez nabrac. Naprawde totalne minimum jakie nalezaloby od nich wymagac i to juz dawno to oficjalny komunikat na espi odnosnie kursu. W koncu jedno z zalozen ze stycznia to budowanie zysku pod wyzsze dywidendy na przyszly rok ( w pierwszej polowie roku nie bylo z tym najlepiej, ale nie na tyle tragicznie jak pokazuje to obecny kurs). Na tym poziomie wykup nawet za 500-1000k PLN szarpnelo by kursem, a zarzad moze to zrobic tez kiedy im sie zywnie podoba bo maja obowiazujaca uchale ZWZ. Nie robia rzeczy oczywistych dla budowania zaufania i dbania o kurs, do czego przed akcjonariuszami sa zobowiazani, no trudno, nie znaczy to wcale, ze obecna wycena nie jest atrakcyjna, ja uwazam, ze jest bardzo atrakcyjna.