Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,99 zł , zmiana od tamtej pory: 2,68%

Re: handel umarl

Na pewno jest szansa na dalsza poprawe rentownosci - calkiem ladnie rozbujali swoj pierwszy (stary) profil allegro w tym kwartale, gdzie wyprzedaja koncowki serii i akcesoria. Dodatkowo zaczal dzialac oficjalny sklep ktory tez zaczal zdobywac popularnosc. Czy pozbijaja w koncu czesc kosztow... wydaje mi sie ze tak, nie pchali sie na sile na IFA, nie bylo rozbuchanych kampanii reklamowych, czy potrzeby rozwoju stron, baz danych - te koszty byly w poprzednich kwartalach. Z moich obserwacji nowe linie produktowe bardzo dobrze sie przyjely (jedynie slabiej tylko axe 3g, ale wydaje mi sie, ze firma wprowadzila docelowo ten model do innej ceny i innej formy dystrybucji w grudniu :) ). W czesto pomijanych akcesoriach tez jest bardzo ciekawie (wydaje mi sie ze sporo dobrze przyjetych produktow doszlo w q3). Huawei i Lumie tez schodza przez TFO w ladnych ilosciach.Zakladam, ze oprocz infinity II puszcza jeszcze na polki jesienia Lune II, ale to tylko moje przypuszczenia... .

Inne buty to podejscie spolki do inwestora, tak zle dawno nie bylo. Zero informacji, zrobili sobie nowa strone IR, gdzie pisza o monopodach i malo istotnych rzeczach. Wydaje mi sie to celowe, zeby znajomi krolika zdazyli tez nabrac. Naprawde totalne minimum jakie nalezaloby od nich wymagac i to juz dawno to oficjalny komunikat na espi odnosnie kursu. W koncu jedno z zalozen ze stycznia to budowanie zysku pod wyzsze dywidendy na przyszly rok ( w pierwszej polowie roku nie bylo z tym najlepiej, ale nie na tyle tragicznie jak pokazuje to obecny kurs). Na tym poziomie wykup nawet za 500-1000k PLN szarpnelo by kursem, a zarzad moze to zrobic tez kiedy im sie zywnie podoba bo maja obowiazujaca uchale ZWZ. Nie robia rzeczy oczywistych dla budowania zaufania i dbania o kurs, do czego przed akcjonariuszami sa zobowiazani, no trudno, nie znaczy to wcale, ze obecna wycena nie jest atrakcyjna, ja uwazam, ze jest bardzo atrakcyjna.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.