Niby po tej ankiecie na discord wydaje się, ze patch nie jest taki zły (63 pozytywne na 28 mniej lub bardziej negatywnych), ale jednak oceny na steam są w większości negatywne. Już sama liczba ocen po patchu nie napawa optymizmem, bo pokazuje znikome zainteresowanie.
Jedna z osób stwierdziła, że zrobili sobie z graczy na PC testerów na wersje na konsole i wydaje się, że nie minęła się z prawdą. Zarówno na steam jak i na discord widzę narzekanie ciągle na te same rzeczy, więc ten patch notes można sobie wyrzucić do kosza albo traktować jako pobożne życzenia.
Patrząc już z punktu widzenia samego akcjonariusza widać, że kilkumiesięczna przerwa w wydawaniu patchy nie zmieniła na tyle sytuacji w samej grze żeby zwiększyć jej sprzedaż. Gra jest poniżej 2000 miejsca na globalu w czasie promocji. Może sprzedaż zwiększy się przy promocji rzędu 80-90%, bo po obecnej cenie nikt tego nie kupi jak przeczyta ostatnie komentarze i zobaczy średnią ocen z ostatniego miesiąca. Niestety brutalna prawda jest taka, że jak nie wyjdzie w okolice "w większości pozytywny", to sprzedaż nigdy nie odbije, a na razie się na to nie zanosi bo gra jest zbyt droga, żeby ja brać przy takiej recepcji. Ja na pewno nie ruszyłbym na zakupy gry ze średnią 40% nawet jakby to był mój ulubiony gatunek.
Teraz wypada liczyć na to, że ta jakość na konsolach będzie znacząco lepsza od tego co prezentuje ATS na PC z uwagi na to, że mają mniej konfiguracji sprzętowych do sprawdzenia i nie ma dal nich konkurenta na tamtejszym rynku. Na razie tylko wydawca jest w miarę spokojny, bo inwestycja pewnie mu się zwróci, ale na zarobek spółki się nie zanosi bez hitu na konsolach.