A pokusił się ktoś zrobić analizę ceny w perspektywie dwóch lat przy założeniu, że planowane rozpoczęcie produkcji staje się faktem? Bo ja poświęciłem trochę czasu na to, no i ładnie to wygląda, wręcz bardzo zachęcająco.
Weźcie pod uwagę to, że Grupa Niewiadów naprawdę ma to czego wszyscy obecnie potrzebują (własny ośrodek, magazyny, kadra, wszelkie pozwolenia itd.), dodatkowo już realizują kontrakty dla Agencji Wsparcia i Zamówień NATO (NSPA) w Luxemburgu co jest dużym plusem na przyszłość (obecne kontrakty dotyczą magazynowania, ale tak, NSPA zamawia także pociski), a wczorajsza wiadomość pokazuje, że i Armia Polska nie ma problemów z zamówieniami od prywatnego sektora jak jest taka potrzeba.
Jeśli uda im się to co planują, na brak zamówień nie będą narzekać. Pytanie czy im się uda? Trochę wiem jak wygląda uruchamianie produkcji, ciężko znaleźć przykład gdzie wszystko poszło zgodnie z planem i terminami, a wszelkie opóźnienia i komunikaty będą wywoływały zdenerwowanie i niepokój u akcjonariuszy. Jednakże jeśli to zrobią i uruchomią, ten kto wytrwa będzie nagrodzony.