Ahh podaj źródła..... już ktoś kiedyś się o to pytał i z palca tego nie wyssałem, tylko lieberalny lewak nie będzie rozumiał różnicy w odkryciu odmiany alotropowej, od PRODUKCJI PRZEMYSLOWEJ!.
Ale tu już naprawdę za wąski jestem aby prostować humanistów czym się różni produkcja od odkrycia, szkoda czasu. Bo najpierw sprowadzają do swojego poziomu a poźniej w szczekaniu są perfekcjonistami.
W polsce program miał dostać dofinansowanie, czekali na to rok.... a poźniej polscy doktorzy zostali "oddani" z poklepaniem po plecach przez DT i BK do Anglii. A gdzie jest niekorzystne rozporządzenie mieniem? bo jak przez kilkadziesiąt lat płacisz rządowe pieniądze na PAŃSTWOWE instytuty badawcze granty dla uczelni PAŃSTWOWYCH na których pracują owi doktorzy a później po ogromny odkryciu od tak pozwalasz tej wiedzy wypłynąć do innego kraju to jak to nazwać niż niekorzystne rozporządzenie mieniem? jak chcesz przejąć hutę to wprowadzasz tam słupa i robisz ją nierentowną, poźniej nieciekawy program oddajesz za bezcen i bańkę $ na prywatnym koncie.
Widzę że te wasze es to bardziej z przekonań politycznych....
Jason mój post nie miał stricte Ciebie na myśli, wasze TWA S to dobre kilka, kilkanascie osob.