Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: GPW nowe akcje. Czy kupować?

Na początku byłem napalony a teraz z każdym dniem coraz mniej. Podana cena do wyników jest nieatrakcyjna. Obawiam się że nie będzie poza zapisami większego zainteresowania po wyższych cenach. Myślę że w I tygodniu nie ma co się zapisywać. Czekać na opinię które jakoś równoważyć. Szczerze - myślę że kupno akcji Cersanitu da w perspektywie 2-3 miesięcy większą stopę zwrotu niż GPW. Pamiętajmy, że GPW jest najwyżej od 2 lat - i prędzej czy później jakaś korekta będzie, a tego rodzaju akcje będą reagowały na to szczególnie. Reasumując sam nie wiem czy kupię. Myślę jednak że nie ma co zapisywać się na więcej niż 50 akcji, bo popyt na pewno będzie a szkoda kisić kasę na więcej niż 2-3 tygodnie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.