Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  11,90 zł , zmiana od tamtej pory: -5,88%

Re: Górne widły po raz pierwszy

Pytasz się ciapku jak idzie na foreveren czy jak idzie mnie na foreveren?
Jeśli to pierwsze to wejdź sobie na ich profil albo na stronę i sprawdź co cię interesuje.
Jeśli to drugie to za wcześnie powiedzieć, bo dopiero zacząłem skupowanie od kilku tygodni. Jest szansa na wyhamowanie spadków i zmianę trendu. Sądzę że w perspektywie półrocznej jest spora szansa na przełamanie 4 zł i utrwalenie tego poziomu pod kolejne wzrosty długoterminowe.
Martwi mnie tam tylko to że wykres for kształtuje się od dłuższego czasu bardzo podobnie jak w latach 2011 - 2019, więc równie dobrze może szykować się dłuższy, kilkuletni boczniak boczniak w przedziale 3 - 6 zł. Nie zdziwiłbym się gdyby tam powrót na dwucyfrowe poziomy nastąpił dopiero za jakieś kilka lat. Dlatego w for przeznaczam obecnie tylko około 15% kapitału na inwestycje.
Ale skoro tak się interesujesz moimi inwestycjami to ja w odpowiedzi spytam jak tam twój ulg o którym dwa lata temu piałeś że niebawem będziemy łykać ulg po 40 zł i śmiałeś się z tych co zostali na peronie? Wisisz od lat na haku i jedyne co w najlepszym razie osiągniesz to wyjdziesz na zero po kilku latach nerwówki i produkowania się na forum. A ja sobie cierpliwie czekałem na tym peronie i efekt jest taki że mam średnią na ulg w okolicy 10,1 zł i prawdopodobnie kilkukrotnie więcej akcji od ciebie i w momencie gdy ty wyjdziesz na zero, ja będę miał 150% zysku :)
Taka jest różnica między nami ciapku :)
Ja potrafię spółki obserwować długimi latami zanim w nie wejdę, nigdy nie łapię spadających noży, nie jestem narwany tak jak ty i w połowie 2021 roku jak sporo ludzi wieszczyło że ulg ma szansę na wybicie górą, ja wiedziałem że niebawem zacznie się wybicie dołem i powrót w okolice dołka covidowego. Widzisz, giełda bardzo często działa tak że kurs akcji leci raz w okolice nowych minimów a potem leci w okolice nowych maksimów. Giełda to psychologia człowieka, a ona powoduje że kurs jest spychany raz w stronę skrajnego niedowartościowania, a drugi raz w stronę skrajnego przewartościowania.
Na ulg pewnie w końcu wrócimy na nowe ath, ale to trochę potrwa, byc może kilka lat. Być może nawet zbliżymy się do tych twoich upragnionych 40 zł. Byłoby wtedy jakieś 210 milionów kapitalizacji (o ile nie będzie emisji akcji). To nie są aż tak nierealne poziomy, wystarczy spojrzeć na gop, on ma właśnie obecnie taką wycenę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ULTGAMES -4,27% 11,20 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.