Lolek z całym szacunkiem, ale jak opierasz analizy na kursie, to zaprezentuj chociaż to w formie jakiejś analizy AT. Na MG był taki gość PanKracy - nie do końca z nim się zgadzałem, ale jednak widać było że poświęcił sporo czasu na uzasadnienie swojej tezy.
Żeby była sprawa jasna mam akcje MG i GOP, ale jednak po dzisiejszym raporcie nie mam wątpliwości że zwrot z inwestycji przyjdzie szybciej tutaj niż na MG.
Niemniej nie zgadzam się też z teza że MG jest totalnym gniotem. Wcześniak jaki jest każdy wie, ale to nie przeszkadza tam robić kółeczek i to całkiem solidnych rzędu 40-75%, Pod tym względem jednak MG jest lepszy od GOP, bo ten od premiery IFZ w zasadzie leciał tylko w dół i tylko raz była okazja żeby po drodze wyjąć te 20%.
Wrócimy do tej Twojej analizy kursu pod koniec przyszłego tygodnia, wtedy będzie można coś powiedzieć. To, ze zaniżali przed raportem nic nie znaczy, bo 90% inwestorów nie potrafi wykonać podstawowych obliczeń i estymacji w zakresie sprzedaży gry nawet jak mają raport posprzedażowy. Teraz jak masz podany konkretny zaraportowany zysk, to sytuacja jest już inna.