No to delikatny granat:
A jaką perspektywę widzisz z PO? No powiedz jaką, bo innej niż wykonywanie planu UE nie ma, a UE nie myśli o nas gdybyś tego nie był świadomy, to kolejna próba zdobycia europy ale bez wojny, bo wyciągneli lekcję z poprzednich prób. Po prostu nie ma i ja baaaaardzo chętnie usłyszę, że się mylę i dlaczego się mylę. CPK (to nie jest PO) Porty(to nie jest PO)? Koplanie(to nie jest PO)? LGBT(to jest PO)? Migranci (to jest PO)? Walka z religią, z Bogiem (to jest PO)? bycie Panem na własnej ziemii (to nie jest PO), mordowanie nienarodzonych dzieci nazywając to w sposób odczłowieczający je (aborcja zamiast mord, ratowanie życia kobiet, zamiast mordowanie nienarodzonych dzieci i jeszcze cwaniakowanie, że to przecież dramat kobiety za każdym razem i prawie wszystkie przypadki są właśnie takie, że to dziecko ma się urodzić i od razu umrzeć ale nie jest to prawdą nawet w 10% i sprawdź sobie statystyki). 100 konkretów na 100 dni i zrzucanie na prezydenta Dudę, że przez niego nie wprowadzili? Zajęcie TVP siłą i trzymanie go nadal żeby walić we wszystko, co się rusza (TV Republika swoją droga, to też odpowiednik TVN od strony PO, z tą różnicą, że TVN to zagraniczna siła, a TV Republika jest Polska mimo wszystko i oglądając TVN oglądacie zagraniczną prywatną telewizję wtrącającą się baaaardzo w sprawy Polski, za co powinni zostać osądzeni lub zablokowani, a raczej zmuszeni do sprzedania tego Polskiemu podmiotowi bez znaczenia czy gorszemu czy nie). Za sądy też się trzeba zabrać konkretnie i ich za łeb wytargać, bo trzecia władza w kraju i nie jest wybieralna? Jak to? wybieramy prezydenta i parlament ale sądy już nie? Znam wielu prawników i każdy jest żywym dowodem na to, że trzeba się tym zająć. Dzięki PiS na przykład (pewnie dzięki jakiemuś człowiekowi z PiS, a nie cudowności PiS, które cudowne nie jest) idąc do notariusza, nie płaci się % od wartości transakcji ale opłatę według widełek (znacznie mniejszą niż wcześniej). Całe szczęście, bo byśmy mieli prezydenta "nosa" i to nie jest nawet jakiś szczególny sekret, jak pracuje się w Warszawie na pewnym poziomie stanowisk i pewnych konkretnych branżach, to takie informacje się nie ukryją. Pracowałem też w kilku spółkach państwowych i jest tam zło..iej na zło..ieju i dlatego odszedłem dosyć szybko ale lepiej siedzieć cicho, bo może się stać komuś krzywda. PO nie ma planu i nawet oni to wiedzą, że nie mają i nawet potrafią to w telewizji pokazać sami z siebie. Nie jestem za PiS ale z dwojga złego, to bym wolał kogokolwiek niż PO, kogokolwiek oprócz może bzymbzymka;) Byłem też na 5 marszach niepodległości i widziałem, co tam się działo na własne oczy, nie z daleka albo z tv (przebieranie się policji za huliganów i robienie zadymy (mam nawet filmiki), strzelanie z broni na naboje gumowe także do dziecka, bo widziałem jak dostało będąc z dziadkiem, delegalizowanie marszu, bicie każdego, reporterzy uciekli i nie pobili mnie z kolegą (w garniakach) tylko dlatego, że złapalismy za leżącą na ziemii kamerę i mikrofon udając reporterów ze strachu, prowokacje policyjne już bez przebrania, opowiadanie o małej frekwencji, a była taka, że jak ludzie krzyczeli czy śpiewali, to małe dzieci z wrażenia nawet nie płakały czując, że dzieje się cos ooooogromnego. Kłamali, że tam są ekstremiści i nacjonaliści, a byli tam wszyscy włącznie z matkami z dziećmi i ludźmi starszymi i marsz był cudowny).
Europa narodów tylko i wyłącznie zarządzanych w obrębie swoich granic z drobnymi koordynacyjnymi elementami zcentralizowanymi bez wpływu na jakieś zielone energie ale tu już nawet nie będę się rozwijał
Jak to powiedział ktoś mądry aczkolwiek kontrowersyjny "prawica mówi, że zabronione jest to co jest zabronione, a resztę wolno robić. Lewica natomiast mówi, że wolno robić tylko to co jest napisane, że wolno robić, a reszta jest zabroniona"
Piękne słowa