Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,94 zł , zmiana od tamtej pory: 215,44%

Re: Gett IPO

To może być hit, jeśli do tego dojdzie, a wcześniej nie przytrafi się jakiś kryzys na rynku w USraelu. No i warunek: rentowność musi być osiągnięta przed IPO...
"Gett CEO: We're exploring option of 2019 IPO
Waiser wrote, "We are on target to become operationally profitable already in October this year. Most of our competition show growing losses over the past three years. In contrast, Gett is improving in przychody* and EBITDA year-on-year.He added, "Being proftable, together with our focus on B2B, strengthens our differentiation in the eyes of investors, and opens up an IPO oppurtunity, potentially as soon as 2019, and the board gave us a green light to explore this option."
link 

Inna kwestia czy to w ogóle będzie miało przełożenie na kurs tego naszego muła. To był mój cel inwestycyjny doczekać do IPO Gett i wyjść zaraz po nim, teraz wydaje się patrząc co się dzieje z kursem, ze jeśli ma być skup akcji to kurs "dziwnym" trafem może być ciągle na poziomie 0,4NAV. Zresztą wydaje się, że Morele mają większą szansę na olbrzymi rozwój, a co za tym idzie potężny zastrzyk gotówki po sprzedaży. Tylko czy ktoś tu wytrzyma jeszcze 4 lata ( ja chyba nie) a i czy MCI będzie wtedy na bananie....

*Musiałem użyć polskiego przychody bo algorytmy forum odrzucały mi posta gdy wstawione było słowo w języku angielskim.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.