Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Gdzie jest dno?

Dnia 2012-06-09 o godz. 06:38 ~Inwestor napisał(a):
> Gdzie jest dno? Powiem tak dna nie widać , zwolnienia i
> zmiany kadrowe polegają na tym że praktycznie zlikwidowali
> dział marketingu ,zwolnili dyrektora od tradycji i wykopują
> ich ze wszystkich hurtowni.prezesa barana zastąpił Jeszcze
> większy baran przegrali wszystko w ARR .no dostali ochłap
> którego nikt nie chciał (dżem). Sprzedaż będzie spadała
> dramatycznie z miesiąca na miesiąc a jak długo moż na robić
> wirtualną księgowość ,tak ja k to zrobili w poprzednim
> kwartale.

Mi tam wygląda na jakieś przesilenie na poziomie akcjonariuszy. Jutkiewicz chyba zaczął stanowić jakąś przeciwwagę dla aktualnego prezesa (a wcześniej przewodniczącego RN) wciskając do spółki trupa pod wdzięczną nazwą Tęczynek. Teraz nawet w radzie go nie ma, a były przewodniczący "wziął sprawy w swoje ręce" mianując się na prezesa.
Zamieszanie z kontraktami ARR w tym roku odbija się nie tylko na tej spółce - opóźnienia i mniejsze kwoty z UE. Z tego co pamiętam dżemy już kiedyś dla Agencji robili - dwa/trzy lata temu?
Człowiek od tradycji poleciał już dawno - wiceprezes, którego nie powołali na kolejną kadencję. Potem wyleciał jakiś prokurent. Zmiany kadrowe zaczęli więc już od roku, a że zakończyły się głośnym "bum" bogatego w tuszę aktualnego prezesa... cóż z tego?
Byłego prezesa poznałem kiedyś na konferencji CCC i wg mnie miał wizję i chciał osiągnąć pewien cel, więc nazywanie go baranem nawet go nie znając uważam za nadużycie. Ciekawe jaką wizję i cel ma aktualny, jednoosobowy zarząd?
Co do tzw. kreatywnej księgowości, to każda grupa kapitałowa przy wykorzystaniu narzuconych MSSF, zawsze ma różne możliwości. Pokaż mi "kreatywność" w sprawozdaniu skonsolidowanym. Ja osobiście w tym na koniec roku nie widzę.
Sprzedaż wisi na sieciach i pewnie produktach pod markami własnymi sieci i będzie "lecieć" jeśli konsumenci będą mniej kupować - takie prawo kryzysu.
Osobiście szukam okazji w szeroko pojętej "spożywce", ale z inwestycją swojej kasy poczekałbym do ogłoszenia strategii przez nowy zarząd.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MAKARONPL -1,51% 22,85 2025-09-26 16:44:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.