Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,76 zł , zmiana od tamtej pory: -12,33%
Jestem na spółce od 6 miesięcy i dobrze widzę co się dzieje w okolicach 10 zł jak zaczyna rosnąc na dużych obrotach. Od razu zaczyna się sypanie po kilkadziesiąt tysięcy akcji i tłumi to wszelki zapał drobnych. Jak dla mnie ewidentnie ktoś kontroluje kurs stalówek i dopóki nie da zielonego światła to nikt raczej tutaj nie będzie miał wystarczającej siły przebicia.

Na Cognorze skupowanie akcji przez prezesa nie wywiera żadnych efektów na kursie, więc kto niby ma mieć tyle siły żeby to podźwignąć? Prezes już drugi raz skupił milion akcji, co pozwoliło kursowi wzrosnąć na chwilę o 5%. To tylko pokazuje, ze ktoś naprawdę gruby dobrał się do stalówek i nie ma co kopać się z koniem. Nie wierzę, że aż tylu ludzi tam zadowoliło się zyskiem na poziomie 7-8%, a tyle mogłeś maksymalnie zarobić jak kupowałeś akcje w ostatnim dołku:)

Bowim dał mi mocno w kość, dlatego w ramach zwiększenia komfortu psychicznego sam dołączyłem do robienia kółek. Żelazny pakiet oczywiście mam dalej, nie po to tyle czekam, zęby dać się wyleszczyć, no ale skoro inni zarabiają na chwilowych podbitkach, to tez zdecydowałem się przyłączyć. Obecnie zbieram pod raport za IIIQ żeby się wysypać z tych wszystkich akcji, które mi oddali w okolicach 8,6-8,9. Jak będą trwałe wzrosty to super, w końcu zarobię tyle ile się spodziewałem, jak będzie znowu chwilowa podbitka, to tez ok, bo sobie cos zarobię na kółku.

Teraz po prostu czekam, bo w końcu ten kto zbiera zechce się pozbyć akcji, a wycena jest tak śmieszna, nawet na tle innych stalówek, że szkoda w ogóle gadać. Mam przeczucie, ze jest to jedna z tych spółek, które mogą dać mi zarobić 200-300% w perspektywie roku.
  • Free Autor: ~Znany
  • Re: Free Autor: ~Free
  • Re: Free Autor: ~Arthurius
  • Re: Free Autor: ~Arthurius
  • Re: Free Autor: ~OBSER
  • Re: Free Autor: ~Free

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOWIM 0,00% 7,68 2026-06-24 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.