Nie może być, Bywalec sprzedał akcje Actiona, czyś Ty oszalał? ;)
Tak zupełnie na serio, co tam na WIGu wyhaczyłeś, pochwal się, bo aż jestem ciekaw, bo dotychczas raczej nie pałałeś optymizmem do naszego "króla" GPW?
Ja osobiście Action odstawiłem na półkę i leży, czekam do poziomów, o których pisał Szark z lat 2013-2014.
Podywagujmy trochę, myślicie, ze spółka gromadzi aktywa żeby za jednym strzałem spłacić resztę układu?
Raczej z biznesowego punktu widzenia, to nie ma większego sensu, bo jak już tutaj wielokrotnie powtarzaliśmy, układ jest "kredytem" nieoprocentowanym i przedwczesne zakończenie go nie przyniesie większych korzyści. Chyba, że ktoś myśli o "wyczyszczeniu" spółki z pewnego "ciężaru" jakim właśnie jest układ? Inną opcją jest chęć wypłacenia dywidendy, zarówno tej zaległej, jak i przyszłej (mam nadzieje!).
Natomiast dla mnie osobiście najbardziej prawdopodobną opcją chyba byłoby kolejne przejęcie. Jakiś czas temu Action wspominał o poszukiwaniu biznesów do przejęcia, trochę takim enigmatycznym ESPI, nie wiadomo co wnoszącym. Więc być może właśnie następuje finalizacja jakiegoś przejęcia, a sprzedaż nieruchomości ma je sfinalizować? Nic nie wiem, głośno myślę, ale chętnie posłucham Waszych przewidywań co do (nie)dalekiej przyszłości spółki :)