do @Myslacy - czy odzywales sie do mnie na tel do tej pory ?? jesli nie to dzwon ..
Skoro na 50zl stoi juz ponad 5% akcji (nie wiem ile dubluje sie z tymi osobami ktore odezwały sie do mnie) jednak powiem, że:
- nie jest ważne czy zostanie ostatecznie zawiazane formalnie porozumienie (choć powstanie takiego niewatpliwie skłoniłoby spora grupe osob pomiedzy 1 do 10 k do odwazniejszego myslenia o pojawieniu sie na NWZA w spr delistingu) ... zreszta pojawiłby sie komunkat ESPI --- a to juz bedzie doniosla sprawa i pewnego rodzaju reklama dla malego akcjonariatu ...
- uwazam, że najwazniejsze jest jednak to aby mali akcjonariusze swiadomie potraktowali swoje akcje i prawa plynace z tych akcji a w efekcie aby te akcje pojawiły sie na walnym w spr delistingu czy to osobiście (bo maja blisko) czy to przez pelnomocnika (ktory przyjedzie w ich imieniu) ....
- uwazam ze juz 300k akcji malego akcjonariatu na takim walnym i uchwala o delistingu nie uzyska przewagi 90% obecnych na tym walnym ---
ERGO uchwała nie zostaje skutecznie podjęta a co za tym idzie nie powstają dla skarżących żadne dodatkowe koszty walki sadowej, ktore sa znaczne np. w zakresie ustalenia ceny godziwej i udowadniania tego oraz owego na nasza korzyść (idealne 10% to 310.725 i + 1 akcja).. znika w tym zakresie niepewność orzeczenia...
Moim zdaniem z punktu widzenia malego akcjonariatu obecnosc na delistingujacym walnym jest wrecz obowiazkowa - KONIEC