Pomimo faktu iż to był najgorsze 2 tygodnie jeżeli chodzi o obroty na Eurocencie od lipca 2015 (wtedy po raz pierwszy kupiłem akcje) jestem przekonany że czas Eurocenta przyjdzie w tym roku i spodziewam się jeszcze solidnych wzrostów kursu. A wpłyną na nie z pewnością świetne wyniki za 4 kw jak i cały rok, przewiduję że w 4kw zysk netto wyniósł 2 mln a w całym 2015 to 5,5 mln - przy takim zysku c/z wyniesie 3,50 czyli prawie darmo :-) Na tak wysoki zysk powinno wpłynąć : rozszerzenie umów z funduszami sekurytyzacyjnymi o Eurocenta (wcześniej umowy ze spółką zależną) oraz sprzedaż pożyczek tym funduszom i to mogło być powodem zwiększenia rezerw w 3 kw, powołanie funduszu ERC Fiz aby zmniejszyć płacony podatek, poprawienie bilansu poprzez podwyższenie kapitału spółki zależnej i przeniesienie na nią 3 mln pożyczek, program motywacyjny gdzie w pierwszym roku plan był najniższy czyli 3,8 mln zysku oraz zwiększenie skali działania na cały kraj, link do prowadzonych rekrutacji w województwie mazowieckim
http://www.pracuj.pl/praca/przedstawiciel-finansowy-radom-plock-siedlce-pruszkow-legionowo-ostroleka-piaseczno-otwock-ciechanow-zyrardow-minsk-mazowiecki-wolomin-sochaczew-zabki-mlawa-grod,oferta,4343778
Ja dzisiaj dokupiłem 555 akcji po 7,50 bo wiem że na tym zarobię a kurs ten uznaję za okazję inwestycyjną :-)