No cóż, dla mnie wszystkie infosy na zasadzie "podpisaliśmy umowę z podmiotem" to można wiecie o co rozbić.
Nie jesteś nawet w stanie zweryfikować czy mówią prawdę, czy to wab na naiwniaków.
Na podstawie Twojego wpisu zadałam sobie odrobinę trudu i poszukałam jakiejś informacji na ten temat i....
1. W EPO można zarejestrować patent na 38 a nie 40 państw jak pisze Zarząd Letus. To warto by było wyjaśnić w pierwszej kolejności.
2. Jestem w trakcie oczekiwania na info z EPO czy jesteśmy w ogóle w stanie zweryfikować czy dana firma rozpoczęła procedurę ubiegania się o patent - nie tylko bezpośrednio ale i pośrednio, np przez kancelarię prowadzącą wnioski patentowe.
Niestety, ale bez informacji o etapach od Zarządu niewiele się dowiecie. Sama badawcza część procedury przyznawania patentu trwa 18 miesięcy (!) i kosztuje "parę" Euro.
Jestem bardzo ciekawa czy Zarząd pochyli się nad tematem, bo niepokojąco milczy, zupełnie jakby nie zamierzał wracać do tematu.
Przy okazji chciałabym też przypomnieć o sygnalizowanych planach przeniesienia notowań na rynek główny - tutaj też przydałby się jakiś choćby prosty harmonogram - na razie mamy stek mrzonek... ale klej już przestaje działać.
Część z tych pytań skierowałam także do Zarządu Softblue - akcjonariusza Letus S.A. Być może będą bardziej otwarci lub jakkolwiek wpłyną na Zarząd Letus w sprawie poprawy polityki informacyjnej.
Pozdrawiam
Ala