Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,08 zł , zmiana od tamtej pory: 8,13%
Dnia 2025-09-30 o godz. 14:39 ~Jadzia napisał(a):
> O ... l się człowieku w końcu ode mnie . Ja już tu wszystko napisalam, a, że ty tego nie zrozumiałeś to już nic nie poradzę. Ja tu weszlam i myślałam na początku, że dobrze robie, niestety podjęłam decyzje wtedy na fali tego listu intencyjnego i nic o spółce nie wiedziałam, to był błąd oczywiscie, normalnie tak nie robię. Jak zobaczyłam o co tu chodzi akcje sprzedałam i napisałam dlaczego to robię, bo nie chciałam, żeby ktoś pomyslal, że ja polecam tą spolke do inwestowania. Faktycznie na początku pisałam dobrze, bo nic nie wiedziałam o spółce, a potem już widzialam o co tu chodzi i pisałam to co uważałam. Tu nie chodzi o to, że Grenevia to zła spółka tuchodzi o to, ze to nie jest spółka do inwestowania, bo oni chcą ją z giełdy zdjąć i dużo robią, żeby akcjonariuszy zniechęcić, to przeciez naturalne, że, kurs w takiej sytuacji nie może rosnąć, bo zrobią dużo, żeby go zbic. Pokazli ostatnio, że są w tym skuteczni. A teraz dajmi spokój człowieku. Wystarczająco dużo czasu i pieniedzy tu straciłam. To będzie spadało nawet poniżej 2 zł. Możesz sobie mnie inwektywami obrzucać, mam to w doopie i ciebie też.

Faktycznie nie wiedząc jak tu sprawy wyglądają można się przejechać. Z przerwami jestem tutaj od kilkunastu lat i jakoś to już mnie to nie dziwi a właściwie jest to przewidywalne. Generalnie w przeszłości było to samo... Uważam że Famur wcześniej czy później będzie ściągnięty z giełdy i nigdy nie byliśmy tego bliżej niż obecnie. Kwestią jest tylko cena ... gdyby TD nie był tak pazerny i ostatnie wezwania miały sensowną cenę (choć i tak zaniżoną) na poziomie 4-5zł to pewnie dużo ludzi by na to poszło i Allianz też. A teraz dobre dane/wieści coraz trudniej ukrywać pod dywanem (przy okazji Allianz patrzy czy nie ma szwindli) więc batalia będzie ciężka (dużo manipulacji, sprzecznych info) ale w mojej ocenie opłacalna katorga. Wbrew pozorą bardzo cenię sobie cenię sposób zarządzania spółką tylko gdyby jeszcze chcieli się uczciwie dzielić tortem skoro w przeszłości zdecydowali się wejść na giełdę żeby pozyskać kapitał. Przy ostatniej emisji akcji jak był im potrzebny kapitał to była emisja po 5,5PLN za akcję przy wartości księgowej za akcję 2,58PLN. . Teraz wartość księgowa 3.8PLN a kurs buja się nieco powyżej 3PLN. I przypominam że mówimy o wartości księgowej czyli jutro Grenevia zamyka wszystko i sprzedaje cały sprzęt budynki itd jak stoją i na jedną akcję jest 3.8PLN! a gdzie biznesy które przynoszą dochód. Także dla mnie cena sprzedaży zaczyna się powyżej 2 krotności wyceny księgowej czyli 7,5zł.
  • ESPI Autor: milinwestor
  • Re: ESPI Autor: ~BOLO
  • Re: ESPI Autor: ~Jadzia
  • Re: ESPI Autor: milinwestor
  • Re: ESPI Autor: ~Nieważne
  • Re: ESPI Autor: ~BOLO
  • Re: ESPI Autor: ~Prądozaur

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRENEVIA 0,00% 3,23 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.