pepe,ja na twoje brednie w temacie,co by było gdyby Obajtek zaproponował taką emisję,odpowiedziałem wydajesię merytorycznie jak było z emisjami za twoch ulubieńców,wystarczy porównać i wyciągnąć wnioski,nigdy nie napisałem,ze proponowana emisja to szczyt moich marzeń,ale,zastali sytuację w Enerdze jaką zastali, raportowany dług/ebitda >3,3,wzrósł radykalnie w końcówce rządów poprzedników,cash polling w Orlenie,handel prądem sprzedany do Orlenu,EO,EI sprzedane za grosze do Orlenu,podpisane w 20' szkodliwe Enerdze porozumienie holdingowe itd,itd,więc teraz gdy np juz w przyszłym tygodniu teoretycznie powinniśmy poznać nazwisko "nowego" prezesa,może należy żądać od niego,bo dywidenda zaliczkowaza 25'która jest decyzją zarządu za zgodą rn Energi była wypłacona jeszcze przed przyjmowaniem zapisów na nowe akcje,byśmy mieli szanse chociaż w częśći objąć akcje nowej emisji.Napisz więc ,jeżeli potrafisz,coś w temacie,jak oceniasz szanse na dywidendę za 25 tylko dla 414 mln akcji czyli, starego składu akcjonariatu?