Czy pijesz do mnie z tym nowym nickiem? Czy ja komuś polecam by sprzedał akcje?-ja nie sprzedaje!! Masz pretensje do mnie że ostrzegam przed tym co planuje Orzeł? Ostrzegam bo to szkodliwe dla nas mniejszościowych! Dokapitalizowanie może być korzystne dla Energi ale nie jest konieczne-mimo sporych kosztów zadłużenia i transferowania części zysków do "patrona" i tak Eng pokazała solidny zysk. Jeśli uważają że dokapitalizowanie jest konieczne i chodzi tylko o to lepiej przeznaczyć zysk za 25r i lata poprzednie na podniesienie kapitału(zamiast emisji) to już będzie solidny zastrzyk. Orzeł obejmie emisję i zrobi to bezkosztowo. Dla nas drobnych natomiast będzie to duże obciążenie, ale i ryzyko bo nie wiemy co będzie po niej. Orzeł obejmie chętnie i akcje przeznaczone dla niego i chętnie odkupi pod nas (za kilka groszy) a wielu emerytów nawet nie będzie świadomych że może skorzystać z pp lub sprzedać pp i po prostu skorzysta z nich Orzeł. Później przekroczenie 95%, przymusowym i walczcie sobie w Sądzie. Jeśli tego nie widzisz to jesteś pożytecznym id..tą wypowiadając się w taki sposób. No chyba że widzisz...i masz z tego kasę. Więc jasne przesłanie: Ani jednej akcji w rynek i wszystkie ręce na pokład by zablokować emisję!!!