nie rozumie wlasnie dlaczego to spadlo (juz ktorys raz od prawie roku), wg wszystkich dostepnych, sprawdzonych i uznanych sposobow wyliczania kursu akcji, pomijajac wszystkie tu opisywane spiskowe teorie dziejow,
a to ze zadnego refinansu nie bedzie, a to ze zadnej dywidendy nie bedzie, a to ze zadnego kredytu nie bedzie, a to ze...,
to wg mojej z kolei teori kurs bedzie biegal nieco wyzej niz to nasi przyjaciele aborygeni proponowali, moja cena to 8 z groszami, czyli 450% od dzis, duzo wiem ale coz taki jest moj target price. za 10 dni pojawi sie kolejny raport potwierdzajacy jak sadze moja wycene.
jak sie zachowa kurs? nie wiem. cena powinna juz biegac w okolicach 8pln.
cena przy wejsciu do akcjonariatu np mechel jako, kiedys obejmujacego obligacje zamienne czy innych jemu podobnych (branzowych) to nastepne setki % w jedyna mozliwa strona. obecna cena jest chyba tylko po to zeby nie bylo szumu ze obligatoriusze zamienni biora po 1,92, nie mam innego pomyslu na te smieszna wycene
oczywiscie nie namawiam nikogo do zakupu czy zwiekszania pozycji, wrecz przeciwnie, dla mnie lepiej bedzie jak z akcjonariatu znikna (kononowicze), ktorzy to maja pretensje do wszystkich oprocz siebie