widze ze obecna sytuacja wymaga delikatnego komentarza:)
po pierwsze jak pisze kolega "zainteresowany" - "A ku waszej uwadze i zainteresowaniu jak bym ujawnił jakie artykuły miały być ukazane opinii publicznej przez wymienione osoby to w ciągu miesiaca powinna być niezwykła stopa zwrotu... " - to juz nic tu nie rozumiem??? gdyby byly takie super pozytywne to dlaczego sie nie ukazaly??? - odpowiedz - bo musialy by byc prawdziwe:), a nie jak do tej pory tylko skek klamstw we wszystkich komunikatach o artykulach prasowych nawet nie chce wspominac (ale tak dla przykladu: 4 mln z unima2000 - komunikat z d.py, teraz te dwie firmy mysla jak z tego wybrnac - moze jakas kompensatka:), sferanet - lipa i falsz bo na to trzeba bylo by miec wiecej pieniedzy niz wartosc calej nov, no i artykuly w pb i parkiecie - nowe w novainvescie, duzy inwestor chce wejsc do novainvest:)) a to sa tylko drobne przyklady o innych juz dawno pisalem.
wiec pytam, czy tu sie cos sprawdzilo? jedyne co to sprzedaz teleb, ale jak to do konca bylo nikt nie wie bo i z kad, przeciez tu sie prawdy nie mowi.
o globalu juz tu duzo "dobrego" napisano, ale to tez lipa. miala to byc spolka akcyjna - tak bylo w komunikacie - a kupili bavaro(global:), ktoremu spolka wiceprezesa pod koniec roku sprzedaje ponad 700k akcji za 1k pln! - ale to przeciez na gieldzie normalne, pozadki w grupie i akcjonariusze w d.pie:)
kolega "zaiteresowany" pisze jeszcze ze jak "by chcial sypnac to do konca roku na czerwono bedzie" - i tak tez zrob kolego paradisus, byles w pia to dokladales jak mogles do tych biedakow, sponsowowales "cypryjczykow" ze az milo, a jak wyszlo wszyscy wiemy. oklamali cie a jak zapytales co maja zamiar z tym zrobic to podziekowali ci za wspolprace. taka to niestety spolka i tacy to ludzie. dopoki nie mieli wiekszosci to musieli sie liczyc z twoim zdaniem, zrobiliscie "wajche" z globalem uroslo im powyzej 50% i juz nie jestes potrzebny - bo nie ma cie z czego doic, a zaczynasz generowac koszty, a im na nich samych nie starcza!:)
co do bay backu, to o jakich pieniadzach mowimy. tych co ich nigdy nie bylo:) przecierz to ma byc kolejna wajcha z kompensatom zobowiazan jednego z tej dwojki "trzymajacej wladze" - tylko ze tu moze byc juz problem:)
do pana "ojciec mateusz - falszywy" - nie pisz slow znaczenia ktorych nie rozumiesz. poczytaj co oznacz i kto ma dostep do informacji poufnych. musial bym byc powiazany ze spolka - fefefefe.... - nie jestem, musial bym byc znaczacym akcjonariuszem - fefefefe.... - nie jestem, musial bym byc debilem aby miec akcje tego smiecia - fefefefe.... - nie mam:), lub chocby miec z wami jakas umowe o poufnosci:) - a jej tez nie mam:)
dlatego nie pisz takich bzdur, bo ja juz nie mam sily odpowiadac wam na forum na tego typu pytania, pamietaj duzo rob malo mow - niektorzy tak dzialaja i zobaczysz co bedzie.
a co do wakacji to ja zdecydowanie odpoczywam na innym wybrzezu:) z hiszpanskich wole costa del sol... tam jest slicznie na costa brava za duzo plepsu.....