sam po tyle bralem i nie sypie ;)
oni i tak maja look up do konca roku jak pamietam nie sadze zeby chcieli sypac prezes wzial 160k akcji czyli zostaje 240k
ale zaczyna mnie juz meczyc ta spolka wyniki piekne C/Z na poziomie 22 i to mocno przeklame bo 1.6mln emisja miala kosztów w IV a ebbida wysoko realnie C/Z jest kolo 15 teraz perspektywy fajne a kurs nisko...
nie rozumiem czy ludzie nie widza potencjalu? zero zadluzenia na koncie 20mln jak nie tak to inaczej moga zarabiac pieniadze maja zespol 70 osob pracujacych przy big data. Moze ja czegos nie widze i nie rozumiem. Ok zagrozenie ze strony duzych graczy FB i GOOGLA ale oni nie moga zagarnac calego rynku jest chodzby ten trade desk wyceniony na 37mld dolarow z przychodami na 800mln i zyskiem 200mln dolcow- to my porownanwczo powinnismy byc wycenienie na 2mld zlotych
jak zaczna placic 10% dywidendy bedac spolka technologiczna to sie ludzie zdziwia
tutaj biznes jest skalowalny w 100% oni nie maja dodatkowych kosztow dla kazdej zarabionej zlotowki juz wyszli nad poziom amortyzacji i kosztow czyli jak zacznam miec przychodzu 20mln to beda mieli 10mln zysku kwartalnie i powtarzalnie jak 30mln przychodzu to 20mln.
udowawadniaja że komus te dane i produkty sprzedaja wiekszosc przychodow maja ponoc juz w dolarach wiec dzialaja globalnie.
Ktos mi powie czego nie rozumiem? ok prezes i koledzy wzieli sobie troche akcji po 7zl to moze lekko niewporzadku jedyna rzecz co mi sie niepodoba.