Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,26 zł , zmiana od tamtej pory: 18,79%

Re: Działki coraz droższe .

Inwestujemy wydaje mi się że źle dodałeś te procenty bo wychodzi koszt kredytu dla Atalu 2,55 % warto byłoby się zastanowić dlaczego mają tak niskie oprocentowanie ..Masz wiedzę napisz jak wygląda kurs technicznie bo sama dywidenda ponad 10 % jest atrakcyjna dlatego jestem również na Atalu Czy to nie Marvipol rok temu z ceną 3,2 zł
gdy zysk roczny na akcję wynosił 1,77zł Obecnie widać że spółka poprawia wyniki i zysk na akcję po 2q 2021 wynosi już 2,21 zł ale to wzrost o 15% a i tak nikt nie ma wątpliwości że wciąż jest najtańsza .Wiem że sprzedałeś ale tańszego developera nie znajdziesz Ja prowadzę dewersyfikację portfela i widzę duży wzrost zysku od 2020 gdy pojawił się koronawirus kurs akcji wynosił 24 zł podczas gdy zysk na akcję był 2,34 zł obecnie cena akcji wzrosła dwukrotnie
do 48 zł ale zysk na akcję prawie trzykrotnie z 2,34 zł do obecnie 6 zł na akcję więc wzrost ceny akcji wydaje się zbyt niski patrząc na wysoką dywidendę i sprzedaż 4 tys mieszkań w tym roku . Oczywiście odpowiedzi na temat zachowania technicznego kursu gdybyś się zainteresował oczekuję na forum Atalu .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 3,29% 11,00 2026-05-04 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.