Ok, dzięki za wyliczenia - każdy liczy według ròżnych wskaźnikòw. Tutaj według mnie działa najprostszy C/Z (nie ma pòki co istotnych zapasòw), ale też Ebitda i mnożniki oraz EV. NC rządzi się swoimi prawami i przede wszystkim trzeba sobie zrobić ok 30%dyskonta ze względu na płynność. Ze swej strony na ten moment popełniłem lekki błąd, bo za mocno przeważyłem (niezależnie czy wyjdzie to na plus jest to błąd). Tutaj obrona na niskie zainteresowanie i niską płynność oraz 97% w posiadaniu przez głòwnych jest dywidenda i gdy jest w odniesieniu do niej też można liczyć wskaźniki.
Odnośnie przyszłości to szeroki temat, no trzeba zacząć od fundamentalnego pytania czy jest przestrzeń dla innych serwisòw niż globalne. Historycznie wiele lokalnych serwisòw cofnęło się, ale ròżnica polega na tym, że nie generowały dochody a CDA tak do tego głòwni akcjonariusze mają bardzo dobre rozeznanie. Dotychczas CDA udowadnia, że wypracowała sobie miejsce w rynku (głosy, że globalne serwisy pożrą też już były)