nie jestem żadnym guru tylko obserwuję co się dzieje dookoła na świecie
stagnacja gospodarek świata - w 2 tygodnie 10mln Amerykanów na zasiłek
chcą o połowę zmniejszyć wydobycie ropy - to też świadczy co się dzieje na świecie
do opanowania pandemii daleka droga jeszcze - minimum 2-3 miesiące - co w tym czasie z gospodarkami i wyłączonymi sektorami
USA - jak dobrze półjdzie to jeszcze odległa sprawa zanim osiągną szczyt zachorowań
Wielka Brytania - 8 000 robionych testów dziennie i ponad 4000 nowych zachorowań (dla porównania u nas 4500 testów 250 zachorowań) - oni nie są w stanie nawet określić ile mają chorych a gdzie jeszcze ich wyłapać żeby nie zarażali innych i wyleczyć
Szwecja , Francja, Turcja , Brazylia, Rosja , Filipiny , Indie itd tam będzie się działo jeszcze
Widać co się dzieje teraz po dobrych infach na spółkach - podbitka i realizacja zysków i powrót
Informacje negatywne z gospodarek światowych będą pogłebiać ten stan - a będzie ich w najbliższych tygodniach wiele
Wpływ dodruku pieniądza tylko na trochę spowodował odreagowanie to już jest w cenach
Dalej to tylko osuwanie się rynków pod wpływem tego co dzieje dię dookoła a to wyznaczy nam następną falę w dół
pytałeś - odpowiedziałem na bazie docierających informacji ogólnie dostępnych
w żaden sposób te moje przemyślenia dotyczące rynków globalnych nie muszą wpływać na to kto i po ile będzie sprzedawał i kupował akcje spółki Tesgas
pozdrawiam akcjonariuszy i do usłyszenia