Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  160,50 zł , zmiana od tamtej pory: 4,67%

Re: Dużo Scope na konferencji PHASE

Chyba coś Ci się pomyliło -- Ja kupowałem rok temu SCP tuż po ogłoszeniu Dealu --- od tego czasu nie sprzedałem akcji a troszkę dokupiłem.

Piszę to dlatego że to NIE JA mam wpływ na zachowanie kursu. WPLYW MAJA CI CO W CIAGU ROKU WYSYPALI 840 K AKCJI + wpływ na kurs ma dodatkowo wysypanie przez Dużych akcjonariuszy 175 k Akcji -- po 155 PLN -- Wiec moje chciejstwo nie ma znaczenia Dla "RYNKU"(czyli uczestników jego w TYM DUŻYCH AKCJONARIUSZY)

P.S Co do CIG --- jestem pod coraz większym wrażeniem LotF tego Jak Wyglada--- CiG ma w końcu SWOJE M9CE PRODUKCUJNE -- które potrafią robić Spektakularne Duże Gry --- dlatego CIGa nie traktuje spekulacyjnie ( a trochę tak było)---- To Raczej bedzie kolejna moja pozycja portfelowa na Longa -- czekam jeszcze na materiału Survive (kolejnej Gry) jak one będą imponujące ( pierwsze zajawki miały być w tym roku )-- to zostawiam CiG na dłużej.

A kasa na ewentualne dokupowanie SCP ? Cóż jak wspomniałem wielu zapomina o tym Że AKCJE TO TEŻ AKTYWA JAK NP NIERUCHOMOSCI -- to nie tylko zabawa w Trejdowanie. Dzięki Akcjom można Uruchamiać kredyty Żeby je np. Reinwestować --- NA TYM POLEGA CALY BIZNES ANGLOSASKI -- Systemów jaką jest pożyczana REINWESTOWANA A ZYSKI TRAFIAJA DO PRYQATEJ KIESZENI.

DŁUGI SA USPOŁECZNIANE -- ZYSKI PRYWATYZOWANE.-- tak działa świat finansów Stworzony przez Amerykanów szczególnie po BRENTONWOODS.

Tak zamierzam dokupować SCP ale nie poluje na żaden dołek --- dla mnie SCP po 150 pln ( z wyceną 450 mln pln ) jest tak samo atrakcyjny jak SCP po 300 pln ( niecałe 900 mln kapitalizacji) --- bo uważam że ta spółka już powinna mieć wycenę ok 2-3 mld pln a to tylko dlatego że nie wiadomo kiedy pójdzie Deal z BacterOmic bo jeśli pójdzie na gruby szmal np 1.6 Mld PLN + to wycena scp powinna wynosić ok 10 mld pln .

Wiec czy 150 czy 300 to jest pryszcz przy np 1000 pln a co dopiero mówić przy np 3500 pln za akcje.

PS . Ci co nie wierzą w takue kapitalizacje niech sobie zobaczą CCC jego wyceny i Wyniki w poszczególnych Latach.---

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SCPFL -1,52% 168,00 2025-09-25 16:49:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.