Miałem Action tanio kupione (był moment, że spadło poniżej 2 zł ale ogólnie cena 3-4 zł i tak była bardzo atrakcyjna) ileś tysięcy akcji - znam sprawę i cały proces restrukturyzacji tak poprzez sanację - jako ciekawostkę napiszę Wam, że to była pierwsza spółka z GPW, w której była przeprowadzona sanacja w nowej formie - tam prezes Piotr Bieliński solidnie przeprowadził spółkę przez ten cały kilkuletni proces. Pisałem tam na forum Action, kiedy działy się najciekawsze rzeczy w spółce (pisałem wtedy jako El_Presidente później Bumech też był mocno grany w tamtym czasie i później łącznie z ceną powyżej 80 w lato). Co do spółki MDG to nie nie co się przejmować aktualnym kursem - wystarczy sobie przypomnieć po ile kurs był kilka miesięcy temu, a tym bardziej w czerwcu ok 5,5 nawet i mimo ostatnich zjazdów całej giełdy to od tego czasu kurs jest nadal ok 200% wyżej - po sesji w pt wchodzi do sWIG80 ale kluczowy będzie i tak kwiecień - maj bo będą wyniki za cały rok 2022 oraz za 1Q 2023 - jeszcze w marcu o ile na szerokim rynku nie będzie Armagedonu - a raczej sytuacja się uspokoi, co więcej paradoksalnie po ostatnich zamieszaniach w sektorze bankowym banki centralne mogą łagodniej podejść do stóp ale nawet bez tego kurs MDG w marcu powinen się jeszcze uspokoić i podnieść - a jeśli będą większe promocje to chętnie dobiorę jeszcze trochę akcji, chociaż średnia cenę zakupu mam znacznie niższą od obecnej i nikt ani nic na świecie w sensie chwilowego kursu nie sprawi żebym jakkolwiek się przejął aktualną ceną akcji, bo mając wieloletnie doświadczenie na rynku i patrząc na ile się da obiektywnie na tę spółkę to obecna sytuacja tej firmy jest niewspółmiernie lepsza niż to co było rok temu, więc na dużo większe promocje bym nie liczył - a jak będą okazje jeszcze lepsze to tym lepiej dla kupujących bo tu liczy się przyszłość! Jak wyniki potwierdzą moje przypuszczenia i obserwacje to kurs szybko powędruje gdzie być powinen, a przy tak małym free float ta zabawa ze spadającym kursem może dynamicznie się odwrócić - z resztą podobnie jak było na przełomie stycznia/lutego gdzie w krótkim czasie na sesjach w pt i pn kurs przebił 24 gdzie kilka dni wcześniej był znacznie niżej. Ostatnio Sfinks się obudził i po kilkuletnim marazmie się podnosi z kolan, ale MDG niebawem też powinno wrócić do gry i w średnim oraz dłuższym horyzoncie stopy zwrotu rzędu kilkuset procent nie powinny być czymś niezwykłym. Mimo, że okazji na rynku nie brakuje to MDG już jest jedną z najlepszych inwestycji w perspektywie ok roku, a z czasem i po konkretach w wynikach, umowach, komunikatach, realizacja ambitnych planów tylko będzie to potęgować! Who Dares Wins!