Dnia 2023-04-27 o godz. 14:54 ~Janek napisał(a):
> Ad1. Umacnia się ale jest na takim poziomie jakim była rok temu, co w dalszym ciągu jest wyżej niż 2 czy 3 lata temu
> Ad.2. Lepiej żeby się opóźniała niż miała się pojawić gra kiepskiej jakości, chociaż jak na razie nie widzę opóźnień
> Ad.3 Wzrost przychodów przeczy pograszającej się sprzedaży, gra w dalszym ciągu sprzedaje się dobrze, a w tym roku sprzedaż prawdopodobnie będzie lepsza niż w roku ubiegłym.
>
> Przyznaj że chciałbyś jak najgłębszej korekty aby kupić/dokupić akcje :)
1. Najwyraźniej umknęło ci, że porównuje się wyniki danego okresu z tym samym okresem roku ubiegłego a nie z tym samym okresem sprzed 2-3 lat. Ponadto nie patrz na kurs z określonej daty tylko na cały okres. Polecam porównać poziomy z Q1 2023 i 2022 - to już można zrobić.
2. Wszyscy tak mówią, że lepiej później niż źle bo branża nas do tego przyzwyczaiła - widać nie można dobrze i na czas, a może jednak można?
3. Wzrost przychodów? Nie wiem o czym ty mówisz. Czyżbyś znał już wyniki za Q2, Q3 i Q4 tego roku bo ja te kwartały właśnie miałem na myśli.
Mogę przyznać, że niestety muszę czekać dłużej na wyjście ponieważ zanim ukazał się coop i wkrótce po tym zarząd zapowiadał, że pewne rzeczy miały się pojawić dużo wcześniej niż się pojawiły a inne - również zapowiadane - nie pojawiły się do tej pory i nie wiadomo czy i kiedy się pojawia np. GH na konsole nowej generacji. Muszę cię zmartwić ale nie czyham tu na zakupy.