Kuźwa, stary, o czym ty piszesz? KCSP od startu minus 1000%!!! Chyba pobierałeś lekcje matematyki od wuefisty! Gdyby tak było, to firma była by bardzo bogata, bo akcjonariusze musieliby dopłacić firmie 900% zainwestowanej kwoty. Może i jest to jakiś pomysł - ba może masz nawet szansę na jakąś nagrodę z ekonomii za nowatorskie rozwiązania ;-)))
A tak na serio, to po pierwsze ta spółka różni się zasadniczo od większości z tej stajni tym, że mają prawdziwy, a nie wirtualny biznes i w swojej ofercie wiele nowatorskich, przyszłościowych rozwiązań którymi zainteresowany jest chociażby jeden z największych światowych koncernów elektroenergetycznych. Rozumiem, że specjalnie wybrał najgorszą firmę ;-) Na razie oficjalnej informacji nie było ...Poza tym szykuje się tu niedługo kilka innych naprawdę "grubych" informacji. I w związku z tym, wymieniony przez ciebie, większościowy akcjonariusz, może z łatwością wykorzystać sytuację i zrobić tu niezłą pompę. Zerknij sobie na wykres Aerfinance z marca po informacji o dużym dofinansowaniu...
Po drugie, pojawiła się realna szansa na przejęcie pakietu Platinum przez dużego inwestora (być może fundusz Venture Capital) i wtedy wypadł by z ręki ostatni argument najbardziej zagorzałych przeciwników i niedowiarków.
Sam przez pewien czas koncentrowałem się bardziej na spekulacji związanej z dofinansowaniami ale zadałem sobie trochę trudu - uczestniczyłem w walnych, byłem na rozprawach w WSA, rozmawiam z ludźmi ze spółki i na tej podstawie zmieniłem swoją perspektywę. Widzę, że oprócz spekulacji związanej z dofinansowaniami, pojawiły się przede wszystkim realne podstawy do długoterminowych - fundamentalnych wzrostów.
Narzekać i okładać spółkę może każdy. To jest najłatwiejsze. Trzeba zadać sobie trochę trudu, żeby dowiedzieć się jak jest naprawdę ...