Mógłbym dodać kilka innych, równiez wartościowych konkluzji jak np:
nic nie trwa wiecznie
każdy kij ma dwa końce
W kontekscie zarówno zachowań które były przedmiotem dyskusji, jak i ich wpływu na kurs.
Wątek nazywał się:
"Alicja1992 Kosiarz i reszta gangu.... "biedroniaków""
Jedną z wartościowych treści którą chcę się z Wami podzielić był wpis użytkownika: "tetet" o treści:
"Święta racja. Wygląda na to, że za część z tych wpisów może odpowiadać zorganizowana grupa działająca pod różnymi nickami i z różnych adresów IP, której celem jest zniechęcanie inwestorów oraz manipulacja kursem poprzez fikcyjne zlecenia w arkuszu. Rozmawiałem na ten temat z moim bliskim przyjacielem,z którym jestem w bardzo ciepłych relacjach i który prowadzi znany kanał w mediach społecznościowych poświęcony walce z różnymi formami nadużyć (m.in. wykroczeniami drogowymi, zastawianiem chodników czy ścieżek rowerowych, psychozą niektórych kierowców oraz zaniedbaniami funkcjonariuszy straży miejskiej, policji). Zgodził się pomóc w nagłośnieniu sprawy jako działacz społeczny znany z nagłaśniania nadużyć i wyłumaczył, że zgłoszenie takich działań do odpowiednich instytucji (np. KNF, GPW, prokuratury) nie jest trudne i wystarczy rzetelny opis sytuacji i zebranie materiałów dowodowych. Warto wiedzieć, że organy ścigania mają możliwość ustalenia użytkownika forum na podstawie kontroli krzyżowej hustorii konta maklerskiego, danych operatora telekomunikacyjnego lub dostępu do sieci Wi-Fi w miejscach publicznych gdzie jest monitoring. Każdy przypadek manipulacji rynkiem jest poważnie traktowany i może zakończyć się sankcjami finansowymi, a nawet karnymi. Kluczem to postawienia werdyktu jest ustalenie kto osiągnął rzeczywistą korzyść finansową w wyniku takich działań. Zachęcam wszystkich, aby nie reagować emocjonalnie na wpisy o charakterze manipulacyjnym, nie dawać się prowokować. Nasz rynek kapitałowy zasługuje na przejrzystość i uczciwość ponieważ żyjemy w kraju w którym prawo i sprawiedliwość są najważniejsze."
Ostatnia wiadomość należała do "Alicja1992" której nie zdążyłem odpisać że czas na dyskusje już się skończył