Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,78 zł , zmiana od tamtej pory: 246,63%

Re: Dodali nowy raport

Sformułowanie jest niefortunne, poleciałem skrótami, pewnie zoo może przejąć SA, niezbyt mnie ten temat pasjonuje.
Natomiast ja na myśli miałem to, że HCz. jest spółką do sprzedaży/przejęcia, w której jest mętny wschodni kapitał, nawet tamtejsi analitycy nie wiedzą czy właścicielami ISD/ HCz. są teraz Ukraińcy, Rosjanie czy też Noworuscy, a nawet gdy sugerują jakiegoś oligarchę w akcjonariacie, to i tak nie wiadomo czy jest on aktualnie Ruskiem, Ukraińcem czy Noworuskiem, ponadto jeszcze VEB zagmatwał te struktury swoimi przekrętami i aresztami, a nowe udziały z 2016 r poszybowały na spółki cypryjskie, prawdopodobnie Ukraińcy tak uciekali przed VEB a podobno nasze banki to sponsorowały  … ale szkoda na ten kocioł klawiatury …Niemniej ten pogmatwany kapitał jest/był także w obligacjach Złomrex czyli teraz może tkwić w CH, czyli może on być kreatorem i spoiwem przemiany/fuzji, ale bez sensu wydaje się przejmowanie CH, w którym król stali ma „czysty kapitał” w akcjach. Przejęcie HCz przez CH jest bardziej sensowne, bo HCz o mętnym półtoramiliardowym kapitale trafiłaby na giełdę, czyli byłby to dobry geszeft dla właścicieli HCZ, a później całość może do ŚHS, ew. te huty/walcownie Weglokoksu do CH i zmiana nazwy CH na ŚHS.
HCz to praktycznie bliźniak CH, teraz też produkują tam atestowane blachy pancerne i zapowiadają nawet produkcję następnych rodzajów takich blach, czyli albo te spółki będą dla siebie konkurencją albo … może połączą swoje moce. Niemniej to tylko deliberacja, trzymaj się swojej teorii o wycofaniu gniota z giełdy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR 1,56% 6,17 2026-06-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.