Re: Kunayew z Awaken kolegą Baseitova~adalbert782026-01-30 13:38:IP 213.134.184.*
Awaken S.à r.l. to podmiot z siedzibą w Luksemburgu, powiązany z postępowaniami upadłościowymi dotyczącymi polskiej spółki Petrolinvest S.A.. Spółka ta pojawiała się w kontekście wniosków o upadłość w trybie pre-pack jako potencjalny nabywca, co przez stronę polską jest oceniane negatywnie.
Wyszukiwanie nie dostarczyło szczegółowych nformacji o profilu działalności operacyjnej Awaken S.à r.l. poza jej rolą w kontekście omawianych wniosków upadłościowych
.
KRS albo cos wiesz, albo mydlisz nam oczy, polskie przysłowie mówi "obiecanki cacanki, a głu..piemu radość".
zapytam (chyba) retorycznie czy masz możliwość sprawdzenia firmy, przez którą BLG z Blaszczakiem chcą przejąć Petolinvest za 16 mln zł., tj. za 1/1000 wartości rzeczywistej? I powiedz co się stanie jak oni ja przejma, to co my Akcjonariusze będziemy z tego mieli??? Tego pewnie nie wiesz, albo wiesz tylko lepiej głośno nie mówić.
My tzn wysiłkiem ludzi z PAM próbujemy ustalić co to za Awakaen od listopada 2021, a tu proszę KRS w 2026 popełnił taki wpis jakby wiedział wiecej. mam nadzieję że poza tym enigmatycznym wpisem na forum napisałes do prezesa Małeckiego co ten Awaken oferuje Akcjonariuszom?
Dobrze że jesteśmy zjednoczeni w PAM, bo inaczej już dawno bylibysmy zrobieni na cacy i wszystko do tego zgodnie z procedurami.
Na koniec dodam od siebie jeśli jedziemy na tym samym wózku co kolega KRS (ale pewności nie mam) to powiem tak samo jak juz jakis czas temu powiedział jeden z akcjonariuszy bardzo słusznie zresztą " my już od 10 lat jesteśmy przygotowani i lepiej już nie będziemy, także oddajcie nam co najmniej nominał, a najlepiej x 2 i kończmy te zabawy tajne przez poufne. Choć obawiam się że twój wpis to pic na wodę fotomontaż żeby próbowac rozbic jedność PAM
@Zzz ,odkop cały ten wątek , to dowiesz się jak było .
Najpierw wrzuciłam słowo Awaken w google i wypadła mi Polska spółka pod tą nazwą .Mój błąd polegał na tym ,że ja wrzuciłam na forum ,zanim skojarzyłam , że to nie o ta spółkę chodzi !
W dalszym ciągu tego wątku wszystko się wyjaśniło !
Awaken spółka z Luksemburga ,której jest dwóch wspolwłaścicieli po 50% i jednym z nich jest właściciel Kolmexu.
Tego samego , który złożył wniosek o upadłość Petrola w wersji pre-pak
Czyli coś Petrol musi mieć , by spłacić wnioskodawcę -wierzyciela:) .