Dnia 2023-12-28 o godz. 19:41 prawnuk napisał(a):
> Dnia 2023-12-19 o godz. 12:41 ~kosiarka napisał(a):
> > Czyli dziś miodzik na konto? Co będzie? Na pewno nie będzie pistacjowania i próby zastraszenia firmy która jakby nie było ułatwia zycie mieszkańcom . Moze sie nie podobać fakt ze biorą kasę ale dzięki temu ktos bogaty sobie moze jechac spokojnie bez tłoku .
>
> nie wiem ile razy jeżdziłeś bramkami w Polsce, Francji czy Włoszech /znam dość dobrze te kraje/.
> BRAMKA ZAWSZE spowalnia ruch. Nawet jak masz przejazd automatyczny.
> do rekordów należał dla mnie kiedyś wyjazd w kierunku Gliwic "państwową A4".
> te skromne 152 /172? nie pamiętam/ km, pokonałem w 3 godziny - i lekko naciągając godzina pod Wrockiem, godzina pod Gliwicami, no i trasa godzina /powtarzam lekko naciągając bo było 85 minut jazdy/.
> Gdybyś chciał jechac bez tłoku, to by A4 Krakow - Katowice musiało kosztować 120 zł.
> ale i tak aut slużbowych jest na tyle dużo, że i tak byłoby tłoczno.
> z rekordów który znam - Kraków bramki - Katowice bramki - wyszła srednia 12 km na godzinę...... dzięki bramkom
>
dlatego wiele krajów, nijak nie można ich nazywać zacofanymi, nie wdepnęło w płatne autostrady czy podobne, natomiast zastanawia inna rzecz, są tacy( celują w tym wyznawcy tzw. "obrońców demokracji"), którzy epatują swoją wyimaginowaną "wyższością", bo "przecież ich stać", gdy do tego dołożyć, że najbardziej podstawowym założeniem demokracji jest RÓWNOŚĆ,wychodzi schizofrenia, ot, taki paradoks