Dziwisz sie bo jesteś świeżakiem . :)) i nie do końca kumasz giełdę . Czasami tak sie zdarza , że nawet jak sa mocne sygnały do tego że spółka jest zbyt nisko wyceniana to w krótkim treminie ( np. do czasu ważnych przełomowych zdarzeń ) kurs potrafi opadać i byc gnojony lub niedoceniany przez rynek.
Prosty najbardziej adekwatny przykład ---Zobacz jak sie zachowywał kurs SCP przed ogłoszeniem ze PCR/ONE został kupiony przez BIORAD-- tam kurs spadł nawet na 8x PLN przez ogłoszeniem tego dealu (w czerwcu / Lipcu 2022 roku)---a samej dywidendy potem SCP wypłacił 85.xx na akcje.
Ciesz sie ze masz te 1700 Akcji ICE po 10.5 PLN , ale wiedz ze ci co maja Kilkanascie / kilkadziesią K akcji ICE po nawet 12-13 PLN prawdopodbnie beda mieli znacznie wieksze powody do smiechu niz ty ---- że TAK PRZYCWANIACZYŁES , że TAKI Kozak jesteś ze masz 200 Akcji ICE wiecej niz mialeś dzieki swojej niesamowitej Bystrosci umysłu, ktory wiekszał ze przed Walnym bedzie mógł kupic po 10.50 PLN ----JA tego nie wiedziałem dlatego kupowałem i po 13 i po 12 i po 11 itp itd. :)