Dnia 2018-04-20 o godz. 20:22 ~axaa napisał(a):
> Dami/Rozumowanie logiczne/Mogę się z tym zgodzić... ale, gdybym był właścicielem tej spółki to nie wypłaciłbym więcej niż zaproponowaną kwotę przez zarząd-wg mnie, nie należy transferować całości zysków do akcjonariuszy/Część powinna trafiać na kapitał zapasowy(na trudniejsze czasy, jako ewent. poduszka finansowa)
> Ale.Lisala zdaje się mieć inną strategię wobec Echo/Pisałem już o tym onegdaj; nie będę się powtarzał!
> Na razie rynek jest ostrożny; wzrosty kursu niewielkie; walne już we środę-ZOBACZYMY co uchwalą:))
> Pozdrawiam
Panowie, to nie rynak jest ostrożny, tylko kurs jest trzymany przez animatora. W jakim celu ? Oto jest pytanie. Natomiast co do wypłaconych kwot D ... Gdyby nie wypłacali takich D, to kurs byłby dzisiaj grubo powyżej 10 zł. Lisala - właściciel większościowy taką przyjął strategię i tego nie zmienimy. Jak już pisałem wyżej z D na tej Spółce mam zysk 100 % w ciągu 2 lat. Oby tak dalej, a przed nami oddania dużych budów i ewentualna sprzedaż EPP. Kurs 5,35 pln uważam nadal za bardzo atrakcyjny biorąc pod uwagę perspektywy. NIe wiem czy zwróciliście uwagę, Prezes na konferencji wynikowej chwalił się rozmowami z potencjalnymi kontrahentami m.in. w USA . Tu może być odpowiedź na pytanie dlaczego kurs jest trzymany. Ale to tylko takie moje przemyślenia na szybkiego. Co do wysokości D, to stawiam na 0,50 zł, ale jeszcze w tym roku około 0,80 zł w drugiej połowie roku. I jak już wcześniej pisałem, po odcięciu D kurs tym razem może powędrować za 6 zł. Wszyscy obawiają się spadku i mielenie po D, dlatego niecierpliwi oddadzą akcje cierpliwym,a o to tym drugim chodzi. Już za parę dni okaże się jak będzie. Tworzenie funduszu dywidendowego to może być też pomysł na podniesienie kursu, taka przysłowiowa marchewka. Pokazują, patrzcie potencjalni akcjonariusze, tu jest sakiewka i jej zawartość w każdej chwili może być wasza -:).
Pozdrawiam.