Ble jesli ja dobrze licze to tak jak pisalem juz kilka razy, po szybkim wykupie wszystkich obligacji sztuczkowski zejdzie ponizej 50% w akcjonariacie, a mianowicie:
25mln "ojro" - cognor wykupi za kase w kasie
50mln ojro - kredyt w bankach
reszte czyli okolo 25 mln ojro to sa warranty sztuczkowskiego ktore odsprzeda za 5 groni sztuka, czyli nominal, a przyszly ich wlascieciel kupi 50mln akcji emisji nr 9 placac po 2,05/szt.
kapital akcyjny dzieli sie wtedy na prawie 170mln sztuk, sztuczkowski ma ich 92mln.
obligatoriusz/warrantowicz ma ich po wykupie 50mln sztuk i tu jesli obligatoriusz bedzie tym ktory obejmie akcje z warrantow sztuki to zgodnie z odpowiednia uchwala sztuka przekaze mu (w ramach chyba jakiejs formy dziękczynienia) kolejne 30mln sztuk akcji, daje to razem 80mln sztuk oficjalnie w innych rekach niz sztuka, wtedy jest mniejszosciowym bo zostaje mu ok 60mln sztuk.
zalozenie moje do tej liryki jest takie ze warranty sztuczkowskiego beda uruchomione przez kogos innego
wg mnie nie ma innej mozliwosci szybkiego zejscia ze wszystkich obligacji bez odpalenia warrantow sztuczkowskiego, jakby nie liczyl to braknie kasy bez tego