Witam Andrzeja, witam Cercia.
Cercio, co cię naszło ,chcesz zmienić nick, po co ?
Obserwowałem wymianę poglądów pomiedzy tobą i Maciejem z Krakowa. To dopiero intrygant pierwsza klasa, chciał do mnie donieść do prokuratury. Miałeś rację, że dałeś sobie spokuj.
Teraz co do moich wypowiedzi kilka słów. Nikt nie jest w stanie przewidzieć takich małych odbić na poszczególnych spółkach i wiecie obaj , że moje wypowiedzi nie dotyczą takich ruchów a wyłącznie trendów średnioterminowych. Myślę, że rynek w swojej całości jest tuż przed zwałką, a Netia utworzyła formację podwójnego szczytu.
Uważam, że moje wypowiedzi traktowane w kontekscie ruchów średnioterminowych sprawdzają się i to z wystarczającą dokładnością. Oczywiście robię czasem małe zakupy , jak te na Rubikonie, Hydrobudowie, czy TPSA ( pod dywidendę ) , ale nawet o nich nie wspominam, bo traktuje to wyłącznie jako zabawę. Moim zdaniem czeka nas poważny zjazd i prawdopodobnie testowanie ostatniego dna na Wigach. Należę do tych co wykonują kilka posunięć w ciągu roku zgodnych z obowiązujacym trendem i to wystarczy. Natomiast Andrzeju, jeśli bierzesz pod uwagę wypłatę dywidendy z Neti , to obawiam się, że robisz błąd. Po pierwsze wisi nad tą spółką zagrożenie w postaci niezapłaconego podatku, a poza tym potrzebuje ona masę pieniędzy na dalszy rozwój, dopiero co wyszla z prawdziwych kłopotów. Stawiam tutaj na ruch mierzony, czyli spodziewałbym się w perspektywie średnioterminowej zniesienia ostatniej fali zwyżki o 0,382- 0,500. Presja całego rynku doprowadzi do tej korekty prędzej czy później.
Pozdrawia was wszystkich serdecznie
Chodzik Księżycowy