Przepraszam Cię Cercio za to moje fisiowanie dzisiaj na forum, szulernia sprawia że człowiek wariuję oraz wszędzie dopatruję się teorii spiskowych. Po prostu chyba się dzisiaj nie wyspałem co zresztą zawsze przychodzi mi z wielkim trudem jak wypiję trochę alkoholu- miałem co opijać żona zaszła w ciążę :)
Wracając do meritum sprawy stricte zgodnego z intencją tego forum, uważam że "bessa" jest już słaba, bezsilna i powiedziała nam astalavista. Proponuję opinie insytytucji finansowych którę wszechobecnie mówią o aktualnych wycenach, że to jak całowanie lwa w dupę (duże ryzyko, mała przyjemność) zdecydowanie potraktować jako sygnał finansowego wieloryba do wytrzepania nas z kasy !
Cercio wymieniłeś tu konkretną datę 6 sierpnia, która dodatkowo zbiegła się z Twoim okresem urlopowym. Myślę że wszystko dobrze przemyślałeś i ten okres przeznaczysz na odpoczynek tak samo jak nasza giełda, która w horyzoncie przecież musi rosnąc, a nie spadać, prawda? Krótko mówiąc nie wierzę w spadki i uważam że Wig 20 utrzyma poziom 2000pkt. a koszerni którzy straszą nas rysowaniem tych samych formacji na wszystkich rynkach świata to tylko bajery rowery ! Ich kapitały przemieszczają się z szybkością błyskawicy po to ( jak sam twierdzisz) aby wydać te dodrukowanie dolary i zwiększyć swoją pozycję jako światowego mocarstwa.
Cercio nie jestem tak dobry jak Ty, bacznie czytam wszystkie Twoję wpisy, chomikuję wszystkie Twoję wykresy, lecz nie wszedłem tak jak Ty w posiadanie szklanej kuli... jakże nieomylnej i niezastąpionej. Może w niedalekiej przyszłości i mnie przyjdzie nauczyć się korzystać z tego dobrodziejstwa, bo często dostaję w mordę- przy życiu trzyma mnie tylko to, że przed nami historyczna szansa o której wiedzą wszyscy!
p.s na Ukrainę zabierz dużo drobnych policja jest tam straszna :)