Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15 990,00 zł , zmiana od tamtej pory: 32,58%

Re: ✏️ DM TRIGON - > 23.400 PLN

Niestety, ostatni raport trochę zepsuł klimat. Co prawda prezentacja bardzo mi sie podobała, ale cyferki już troche mniej. Co prawda, firma wciąż rośnie, więc kurs powinien to wreszcie uwzględnić, ale widać, że rynek oczekiwał więcej. Niby spółka była w TOP PICK wielu analityków na ten rok, ale jak porównałem sobie możliwe wyniku kilka spółek w 2025 roku, to LPP wcale nie wyróżnia się aż tak bardzo. A mówiąc dokładniej: wskaźnik C/Z nie wyróżniał się zbytnio, ale zrobiłem to ćwiczenie, gdy kurs oscylował w granichach 18 000 zł. Więc teraz wskaźniki na pewno są dużo bardziej atrakcyjne, więc oczekiwałbym szybkiego powrotu na 17 000 zł, ale czy będzie wyżej... myślę, że szeroki rynek będzie rósł w miarę zawierania przez USA porozumień handlowych, kurs LPP powinien iść lepiej niz rynek, więc do publikacji wyników za Q1, liczę na powrót w okolice 18 000 zł, nawet po odcięciu dywidendy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LPP 1,51% 20 900,00 2026-02-09 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.