Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Dlaczego ma rosnąć?

Ja mam wrażenie że to działanie z premedytacją na zwalenie kursu, jak się obserwuje zlecenia w trakcie sesji. Prawa że niektórym nerwy puszczają (i wcale się nie dziwię, to jedna z tych spółek, której zachowanie kursu trudno zrozumiec) ale można zaobserwowac po zakupie po wyższej cenie zaraz zlecenie sprzedaży po niższej, oczywiście mały pakiecik. Ale nie chcę tutaj snuc teorii spiskowej, to tylko moje spojrzenie na to co się dzieje z kursem. Słusznie jeden z was napisał że spółka z sektora spożywczego skarajnie niedowartościowana. Nawet WILBO które pokazało stratę na poziomie netto (i operacyjną o ile dobrze pamiętam) zachowuje się o wiele lepiej. Można wskazac wiele jeszcze przekładów wyników groszych od oczekiwanych tak jak w przypadku GRAALa i wcale nie obserwuję tak beznadziejnego zachowania kursu np Jutrzenka. Coż pozostaje wysiąśc jak już ktoś nie wytrzyma, albo poczekac na lepsze czasy. Mam nadzieję że Ci co mieli sprzedac już wyszli bo jak nie to źle. Brak popytu to chyba najbardziej własciwa diagnoza. Narazie ta ryba śmierdzi.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.