Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,97 zł , zmiana od tamtej pory: -26,29%

Re: DLACZEGO KŁAMAŁ ? ? ?

Witam,

Widzę, że niektórzy tu obecni mają dużą łatwość obrzucania anonimowo innych błotem. To może skupmy się na kilku faktach:

1. Wywiad był nagrany 6 CZERWCA 2014 roku, zatem w momencie kiedy wyniki DRUGIEGO kwartału były sprawa otwartą, a co dopiero wyniki całego roku. W trakcie wywiadu mówiłem, jakie wyniki finansowe są naszym zamiarem, nigdzie nie wspomniałem, że jest to nasza prognoza lub coś co możemy zagwarantować lub obiecać. Miałem podstawy do takich stwierdzeń, mając taka a nie inną świadomość w tamtym czasie. Niestety biznes nie jest taki prosty jak się niektórym wydaje i nie wszystkie cele jakie sobie stawiamy zawsze dają się zrealizować. Mając tego świadomość, nie publikujemy prognoz wyników. Proszę zwrócić uwagę, że w zakresie serwisu przedstawione przeze mnie potencjalne perspektywy i cele są realizowane. Problemem jest niestety niedostateczny poziom dystrybucji. Co do daty publikacji tego wywiadu, nie miałem na to wpływu. Ale widać na nim gdzie był nagrywany, sprawdzenie daty kiedy miała miejsce konferencja nie jest trudne, wystarczy przeczytać informację w stopce. ..zanim się komuś coś zarzuci warto sprawdzić elementarne fakty.
2. Od dnia wywiadu do dziś nie sprzedałem nawet jednej z akcji posiadanych przeze mnie. Tak więc możemy łatwo założyć, że straciłem na posiadanym pakiecie znacznie więcej niż większość z Was. Sądzicie że zrobiłem to celowo? Lub ktoś z zarządu??
3. Sprawdziłem moja skrzynkę mailową. Praktycznie na wszystkie maile znalazłem odpowiedzi. Spotkałem się także osobiście z kilkoma inwestorami , którzy o to prosili. Nie odpowiedziałem na jednego maila, ze szczegółowymi pytaniami dotyczącymi wyników III kwartału, który to mail został wysłany do mnie 30 września. Nie odpowiedziałem, bo nie wolno mi udzielać takich informacji w takim momencie i dobrze o tym autor tego maila wiedział.
4. Jeśli ktoś ma mi coś do zarzucenia, zapraszam do wizyty w CCS i do spotkania twarzą w twarz.
5. Jeśli ktoś jest naszym akcjonariuszem i chce porozmawiać o spółce , także serdecznie zapraszam. Nigdy nie uciekałem i nie będę uciekał od takich spotkań.

Robert Fraczek

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCS 0,00% 0,66 2026-02-02 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.