Pewnie nie raz jeszcze będę próbował zarobić, a czy się uda - zobaczymy :-)
Pisząc o 50 mln sztuk miałem namyśli dokładnie 48 mln Jofix`a, o których przecież wiesz....
Pamiętaj jak to się odbywało, przemieliło się wtedy w sumie w dwa dni chyba 150 mln akcji, pakiety szły w milionach żeby zasymulować fundusz, który do dzisiaj się nie ujawnił.
Mi nie chodzi, o to, żeby naganiać na spadki...świadomy jestem, że moje wypociny nie mają na to wpływu! Jestem tu już długo i jakiś czas zajmuje, żeby to wszystko zauważyć, a że gra tu jest wyjątkowo bezczelna, to dziele się tym co do tej pory zaobserwowałem, licząc na konstruktywną dyskusję ze świadomymi ludźmi .
Tu historycznie był już kurs 4 PLN, był kontrakt na 85 mln PLN (chyba, dokładnie nie pamiętam) z Arabia Saudyjską, była uchwała o planach wejście na London Stock Exchange itd. - w tym kontekście to, że planują wejść na główny rynek to jeszcze nie oznacza, że wejdą.
Bynajmniej nie chce Ciebie zaskoczyć, ale odnosisz się do komunikatów, jakby to były fakty dokonane i nie zakładasz możliwości manipulacji. Prawda jest jednak taka, że żaden (łącznie z tym o pożyczce) nie jest konkretem (wszystko jest tylko przypuszczeniem), za to konkretem jest to, że posłużyły do zboostowania kursu do 2 PLN i wywalenia pakietu blisko 50 mln akcji przez dużego udziałowca, akurat krótko po tym jak skończył się na nie lock-up.