Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,94 zł , zmiana od tamtej pory: -74,95%

Re: Dla normalnych

Nie kolego - ja tu siedzę bardzo długo i swoje zarobiłem :-)
Ale - skoro wątek jest "dla normalnych" - to może warto posługiwać się prawdą.....

A zmierzam do tego, że fakty są takie:
- wywali 50 mln akcji, których wartość podbili w ciągu kilku miesięcy 10- krotnie ładnymi, aczkolwiek w zasadzie pustymi komunikatami (może będzie dobrze, ale kto to wie).
- żeby złagodzić absolutnie negatywny wydźwięk tej informacji, puścili komunikat, o pożyczce, którą przyznali, ale jej nie wypłacili - to pozwoliło na chwilę zatrzymać spadki i wywalić jeszcze więcej akcji. Swoją drogą słusznie zauważasz, że taki komunikat jest absolutnie bezprawny, bo Boruta nie jest nawet stroną umowy pożyczki, a IB jeszcze nie przejęła,
- w tym czasie wszyscy czekają/czekali na ujawnienie się po tym wszystkim mistycznego Elbrusa, szwjacarskiego fundszu, z rosjanami w "zarządzie", z siedzibą w Genewie w walącym się budynku z agencją towarzyszką na parterze (polecam sprawdzić google maps),
- naganiali tak mocno, że nawet wyskakiwały banery Boruty, które pokazywały jaka to stopa zwrotu na ich akcjach (pokaż, kto tak robi... ja się z tym osobiście pierwszy raz spotkałem).

Dało się tu zarobić, jak ktoś dobrze się podpiął, ale .....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HUBTECH -0,84% 0,24 2026-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.