To może być dobra wiadomość, ale tylko wtedy gdy DFP utrzyma kontrolę nad Domem Maklerskim. Dla mnie głupotą byłoby pozbywac się w całości DM (nie miałem już nic pisac złego o prezesie, i mam nadzieję , że nie będe musiał).
Działając samodzielnie DFP może być coraz trudniej pozyskiwac klientów (tak mozna zrozumiec ten komunikat). Jeżeli nawiązałoby współpracę z silnym partnerem, (podobną jak WDM z Tomtes), , który miałby w swoim portfelu wiele spółek niepublicznych, a które chciałby wprowadzić na giełdę, to taka współpraca przyniosłaby wiele korzyści dla DFP, ale pod warunkiem jaki podałem powyżej.
Nie uważam, że DFP i jej powiązania mozna porównywac ze spółkami Patrowicza. Taxus Fund to fudusz i taki był cel założenia tej spółki. Natomiast Atlantisy , Fony i ich mniejsi bracia to spółki, które powinny prowadzić działalność operacyjną, ale tego nie robią i śmieszą mnie te wieczne komunikaty "Informacja dla akcjonariuszy" wydymanych akcjonariuszy przez obiecywanki , cacanki.
Natomiast DFP ma zysk z operacji finansowych, podobnie jak będzie miał Taxus Fund, bo są to spółki typowo nastawione w inwestycje w akcje innych spółek.
Dlatego uważam, że ta wiadomośc na dzien dzisiejszy nie ma znaczenia, mam tylko nadzieję, że prezes wie co robi i ma ku temu powody.