Może trochę poniosła mnie fantazja, ale po to jest ten wątek żeby SWOBODNIE wymieniać się swoimi opiniami. Z Kanady 65 osób napisało list do prezydenta o możliwość powrotu do Polski... czyli trafiłem. Jeśli mogę fantazjować dalej, to cena akcji decory za około 4 lata będzie w okolicach sto zł. Przy drożejących cenach energii, ceny materiałów też pójdą w górę, za nimi marża. Jeśli przy tej liczbie akcji co jest na rynku, dywidenda będzie po 4-5zł to papier będzie atrakcyjny nawet przy cenie 80zł. Wiadomo, że może nastąpić jakiś gorszy okres, ale po tym czasie będzie lepszy czas. Ludzie przestaną remontować i zrezygnują z ładnej podłogi?? Branża budowlana upadnie za rok i zniknie ??? Wątpię. Uważam, że ta spółka to świetna inwestycja na lata. Co do dzisiejszego zdarzenia, to ktoś kupił za 3miliony papieru. Raczej było to ustawione, bo w normalnej sesji, gdzie obroty są po 100-200 tyś jakby ktoś kupił jednego dnia za 3 mln to kurs podniósł by o kilka zł, a nie o 1 zł. Już domyślam się, że kurs dobije do 42 zł ( marzec) i zacznie się sprzedaż papieru kupionego dzisiaj. Z czasem się przekonamy. Pozdrawiam