Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,14 zł , zmiana od tamtej pory: 66,23%
Dnia 2019-09-04 o godz. 18:49 ~Slawek napisał(a):
> Teraz na giełdę nie daje kasy. W każdej chwili może ....... .
> >
> > Teraz czekam na krach.
> >
> > P.S.
> > Nie musisz mi wierzyć. Ja wiem jak było.

Żadnego krachu nie będzie, bynajmniej do ponownych wyborów prezydenckich w USA a to dopiero za rok a co potem nikt tego nie wie ale jest jedno pewne, są nowe czasy i instrumenty, masz pieniądze ile chcesz na 1 %, na tyle dają w euro. Jak to powiedział prezes Fed Powell, nie zawaha się użyć drukarki gdyby taka firma poprosiła o wsparcie. A co w unii, właśnie będą obniżać stopy % i wznawiać dodruk. Ja wiem że jest nagonka na Niemcy, pisia nagonka, po prostu są do nich uprzedzeni (najniższe bezrobocie w historii 3,1 % i 7 rok z rzędu nadwyżka budżetowa, chciałbym taki kryzys w Polsce jak go maluje PiS) albo inaczej, odsunąć Niemcy, Chiny i Rosję od Polski i wszystko oddać USsrańcom beż żadnych przetargów czy offsetu. Brexit, chyba się oddala ale i tak jak wyjdą to tylko z umową więc nie powinno być większego problemu niż ten który jest opisywany w mediach.
A co do GPW (haha jaka gospodarka taka giełda, same sukcesy) to zawsze tak jest , ZAWSZE podczas wyborów parlamentarnych giełda zjeżdża, bo musi bo inwestorzy nie kupią akcji danych firm a zaraz Misiewicze w ramach rozdawania czy utrzymania władzy z dnia na dzień coś nie wymyślą np. problem górnictwa? Toż to żaden problem, dopniemy je do energetyki i jakoś to będzie i mamy zakłady energetyczne na dnie czy RUCH na skraju bankructwa, Misiewicze, mamy rozwiązanie, niech Alior weźmie go na utrzymanie no i Alior popadł w tarapaty to Misiewicze, wielcy ekonomiści wpadli na genialny pomysł a że znają się na gospodarce to niech Orlen weźmie na utrzymanie RUCHu i jest następny sukces, asfalt zdrożał o 70 %, podniesiemy i jeszcze o 100 %, paliwo drogie, przecież patologia się nie patrzy na cenę paliwa tylko na zyski Orlenu a one są wyśmienite, z ich kieszeni wyciągnęliśmy prawie 30 mld w 3 lata. A cysterny wstydu? Kogo aresztowaliście i ile było tych strat? Przecież o to ciemny lud się nie pyta. Z Autosanem nie będę pisał ile to już było właścicieli od energetyki po zakłady zbrojeniowe i za ostatni kwartał czy rok tam 30 mln strat.
Dlatego po wyborach warto wejść w dobre przecenione polskie spółki, coś tam się zarobi. Warto by zaryzykować w Kanię, może dać bardzo dużo zarobić, wątpię aby zbankrutowała, jest wielu chętnych na jej majątek tak jak teraz chętny znalazł się na bankruta ursusa.
A co do pmpg, czekamy na grę komputerową, jak będzie hit, zarobimy, jak nie to dalej kiszonka.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PMPG 0,00% 1,90 2025-10-23 15:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.