Moim zdaniem obecne wyniki roczne nie mają już aż takiego znaczenia poza omówieniem ich a 4kw będzie lepszy bo jak zakomunikował zarząd zeszli z kosztów i mają to kontynuować kpi za 4kw były stabilne choć ja też oczekiwałem większego odbicia, wyniki za 4 kw obstawiam w rejonach 30-32mln, a od pierwszego kwartału będzie już widoczna poprawa w kpi oraz w wynikach i od 1 kwartału 26 ostawiam zyski na poziomie 35mln, i oczywiście dywidenda jak na obecny kurs bardzo wysoka i powinna być z roku na rok wyższa aż powróci do okolic 6zł, no i kurs dolara tu jakoś 3,70 to na ten moment i tak w miarę by było żeby utrzymać.
Lecz niestety to wszystko ma małe znaczenie jak pisał Bafet tu nie ma zaufania do zarządu po sytuacjach gdy w 2025r mówili że widzą poprawę że klienci już nie odchodzą a po pokazaniu kpi za 3kw na początku stycznia okazało się że klientów ubyło bodajże 1500 o ile dobrze pamiętam mogę się mylić i dwa też w 2025r po zakomunikowaniu że koszty mają być niższe okazało się po podaniu wyników nic takiego nie ma miejsca i nadal są wysokie, chodzi tu o fakt i wiarygodność bo gdyby zarząd odpowiednio wcześnie zakomunikował że koszty mogą pozostać wysokie lecz to zaprocentuje w późniejszym czasie to po takim komunikacie były by spadki lecz uważam że nie aż tak mocne, obecnie widać po kursie słabość i po mimo zbliżającej się dywidendy około 3,50zł kurs jest bardzo nisko i tu nie ma obrotów,trzeba zaczekać na spokojnie na wyniki oraz kpi i to też morze za dużo nie zmienić patrząc na zaufanie do text dopiero po 2,3 kwartałach poprawy kurs odbije, osobiście obserwuje i nie podejmuje decyzji do końca roku 2026r.